ОРГАНІЗАЦІЙНІ АСПЕКТИ ЩОДО ПІДВИЩЕННЯ ЯКОСТІ ГОТЕЛЬНИХ ПОСЛУГ В СУЧАСНИХ УМОВАХ ГОСПОДАРЮВАННЯ
Анотація
Метою наукової статті є систематизація досліджень щодо сутності організаційних важелів в індустрії гостинності на прикладі діяльності готельних підприємств України для підвищення якості готельних послуг в сучасних умовах господарювання. Розглянуто проблематику управління якістю готельних послуг з метою її покращання під час дії воєнного стану в Україні та у повоєнний період. Здійснено розгорнутий аналіз основних показників і важелів підвищення якості готельних підприємств. Акцентовано на важливості раціонального використання ресурсів готельного підприємства, активізації розробки й впровадження інноваційних рішень готельно-ресторанного бізнесу. Враховуючи потребу в значному обсязі необхідних даних для аналізу та конкретизації усіх показників організаційних аспектів щодо підвищення якості готельних послуг, акцентовано увагу на пріоритетних напрямках для подальшого спектру необхідних досліджень.
Посилання
Бабіцький Р. Сутність та відмінності організаційно-економічного механізму управління підприємством. Науковий вісник Одеського національного економічного університету. 2022. № 5–6 (294–295). C. 64–72. DOI: 10.32680/2409-9260-2022-5-6-294-295-64-72
Вівсюк І. О. Особливості структуризації економічного потенціалу підприємства готельного господарства. Економіка і регіон. Національний університет ім. Юрія Кондратюка. 2024. №1(92). С. 109–114. DOI: https://doi.org/10.26906/EiR.2024.1(92).3316
Галасюк, С. Кондо-готель як новий формат провадження готельного бізнесу в Україні. Економіка та суспільство, №60. 2024. https://doi.org/10.32782/2524-0072/2024-60-14
Графська О. І. Проблеми сертифікації та управління якістю у HORECA. Проблеми сучасних трансформацій. Серія: економіка та управління. 2023. № 9. DOI: https://doi.org/10.54929/2786-5738-2023-9-12-04
Гриневич Л. В., Смотрова Д. В. Як організаційно забезпечити омніканальність підприємству? Проблеми сучасних трансформацій. Серія: економіка та управління. 2023. № 7. DOI: https://doi.org/10.54929/ 2786-5738-2023-7-04-13
Громяк С. Система управління якістю як чинник формування національного багатства. Економіка та суспільство, 2024. №63. https://doi.org/10.32782/2524-0072/2024-63-103
Дроздова В., Таранова Д., Кара Г. Ділове адміністрування процесів організації діяльності підприємств в умовах діджиталізації. Економіка харчової промисловості. 2024. Том 16, Випуск 1. С. 62–67. https://doi.org/10.15673/fie.v16i1.2891
Іщенко С. В., Шкаран В. Б., Ткач В. П. Теоретичні аспекти організації управління формуванням, використанням та розвитком потенціалу фінансово-економічної стійкості підприємств. Актуальні проблеми економіки. 2024. № 7(277). URL: https://eco-science.net/wp-content/ uploads/2024/07/.pdf
Лявинець Г. Антикризовий менеджмент у готельно-ресторанному бізнесі. Економіка та суспільство, 2024. №66. https://doi.org/10.32782/2524-0072/2024-66-129
Лисюк Т. Інноваційні рішення в готельно-ресторанному бізнесі: технології автоматизації та персоналізації послуг. Економіка та суспільство. 2024. №67. https://doi.org/10.32782/2524-0072/2024-67-13
Мітяєва Т., Горішевський П. Війна та готельно-ресторанна сфера: виклики та адаптація. Економіка та суспільство. 2024. №62. https://doi.org/ 10.32782/2524-0072/2024-62-146
Непочатенко В., Нагернюк Д. Готельний ринок України в умовах війни та перспективи його розвитку. Економіка та суспільство. 2024. №67. https://doi.org/10.32782/2524-0072/2024-67-133
Ніколайчук О. А., Ауліна Р. І., Миснік Я. С. Удосконалення управління якістю обслуговування у готельному закладі. Торгівля і ринок України. 2024. №1(53). https://doi.org/10.33274/2079-4762-2023-53-1-64-80
Носань Н. Інтеграція інноваційних управлінських практик в аналіз організаційних структур підприємства. Економіка та суспільство. 2024. №66. https://doi.org/10.32782/2524-0072/2024-66-77
Самодай В., Рибальченко С., Орищенко Є. (2022). Антикризове управління готельним підприємством в умовах війни. Економіка та суспільство. 2022. №44. С. 173–179. https://doi.org/10.32782/2524-0072/2022-44-35
Седікова І., Москвічова О. Застосування концепцій антикризового управління в готельному бізнесі. Економіка та суспільство. 2024. №63. https://doi.org/10.32782/2524-0072/2024-63-89
Халіна В., Колбасинський Ю. Теоретичне підґрунтя адаптивного управління підприємством. Економіка та суспільство. 2024. №63. https://doi.org/10.32782/2524-0072/2024-63-127
Шматковська Т., Мостовенко Н. Організаційно-економічні та фінансові засади відновлення конкурентоспроможності сфери гостинності України. Економіка та суспільство. 2024. №63. https://doi.org/10.32782/2524-0072/2024-63-130
Debela I. (2023). Conceptual model of the management optimization problem. Znanstveni bilten Tavrian. Serija: Sklop: Ekonomija. №16. Рр. 114–118. https://doi.org/10.32782/2708-0366/2023.16.15
Luchko H., Duhin O. (2024). The paradoxical nature of organizational change company: a theoretical foundation and key concepts. Economy and society. №64. DOI: https://doi.org/10.32782/2524-0072/2024-64-78
Pandyak I., Kushniruk H., Telish P. (2023). Hotel chains in ukraine: structural and spatial organization and the trends in the hotel business corporatization. Economics and Region. №13. Рр. 81–90. DOI: 10.26906/EiR.2023.1(88).2876
Sultanova R. P., Bakhishova S. N. (2024). Methods for assessing the quality of hotel services. Actual problems of economics. № 6 (276). Рр. 16–22. DОІ: 10.32752/1993-6788-2024-1-276-16-22
Yingbin Ya. (2024). Strategic planning of structural transformations within the context of corporate organizational development. Actual problems of economics. № 4(274). DОІ: 10.32752/1993-6788-2024-1-274-14-21
Babitsky R. (2022). Doslidzhennia suchasnykh form ta metodiv obsluhovuvannia v zakladakh restorannoho hospodarstva: vitchyznianyi ta mizhnarodnyi dosvid [The essence and differences of the organizational and economic mechanism of enterprise management]. Znanstveni bilten Odesa National Economic University. № 5–6 (294–295). Рр. 64–72. DOI: 10.32680/2409-9260-2022-5-6-294-295-64-72 [in Ukrainian]
Vivsiuk I. (2024). Osoblyvosti strukturyzatsii ekonomichnoho potentsialu pidpryiemstva hotelnoho hospodarstva [Značilnosti strukturiranje gospodarskega potenciala podjetja hotelske industrije.]. Economics and Region. №1(92). Рр. 109–114. https://doi.org/10.26906/EiR.2024.1(92).3316 [in Ukrainian]
Galasyuk S. (2024). Teoretychni osnovy motyvatsii personalu turystychnoho pidpryiemstva [Condo-hotel as a new format of hotel business in Ukraine]. Economy and society. №60. https://doi.org/10.32782/2524-0072/2024-60-14 [in Ukrainian]
Hrafska O. (2023). Problemy sertyfikatsii ta upravlinnia yakistiu u HORECA [Problems of certification and quality management in HORECA]. Problemi sodobnih preoblikovanj. Serija: Ekonomija in upravljanje. №9. DOI: https://doi.org/10.54929/2786-5738-2023-9-12-04 [in Ukrainian]
Grynevych L., Smotrova D. (2023). Yak orhanizatsiino zabezpechyty omnikanalnist pidpryiemstvu? [How to organizationally ensure omnichannel for the enterprise?]. Problemi sodobnih preoblikovanj. Serija: Ekonomija in upravljanje. №7. DOI: https://doi.org/10.54929/2786-5738-2023-7-04-13 [in Ukrainian]
Hromyak S. Systema upravlinnia yakistiu yak chynnyk formuvannia natsionalnoho bahatstva [Quality management system as a factor in the formation of national wealth]. Economy and society. №63. https://doi.org/10.32782/2524-0072/2024-63-103 [in Ukrainian]
Drozdova V., Taranova D., Kara G. (2024). Teoretychni aspekty orhanizatsii upravlinnia formuvanniam, vykorystanniam ta rozvytkom potentsialu finansovo-ekonomichnoi stiikosti pidpryiemstv [Business administration of the processes of organizing the activities of enterprises in the conditions of digitalization.]. Food Industry Economics. №16(1). Рр. 62–67. https://doi.org/10.15673/fie.v16i1.2891 [in Ukrainian]
Іщенко С. В., Шкаран В. Б., Ткач В. П. (2024). Teoretychni aspekty orhanizatsii upravlinnia formuvanniam, vykorystanniam ta rozvytkom potentsialu finansovo-ekonomichnoi stiikosti pidpryiemstv [Teoretični vidiki organizacije upravljanja oblikovanja, uporabe in razvoja potenciala finančne in ekonomske vzdržnosti podjetij]. Aktualna gospodarska vprašanja. № 7(277). URL: https://eco-science.net/wp-content/uploads/2024/07/.pdf [in Ukrainian]
Лявинець Г. (2024). Antykryzovyi menedzhment u hotelno-restorannomu biznesi [Krizno upravljanje v hotelirstvu in gostinstvu]. Economy and society. №66. https://doi.org/10.32782/2524-0072/2024-66-129 [in Ukrainian]
Лисюк, Т. (2024). Innovatsiini rishennia v hotelno-restorannomu biznesi: tekhnolohii avtomatyzatsii ta personalizatsii posluh [Inovativne rešitve v hotelih in restavracijah: tehnologije za avtomatizacijo in personalizacijo]. Economy and society. №67. https://doi.org/10.32782/2524-0072/2024-67-13 [in Ukrainian]
Mitiaieva T., Gorishevskyy P. (2024). Viina ta hotelno-restoranna sfera: vyklyky ta adaptatsiia [War and the hotel and restaurant industry: challenges and adaptation]. Economy and society. №62. https://doi.org/10.32782/2524-0072/2024-62-146 [in Ukrainian]
Nepochatenko V., Naherniuk D. (2024). Hotelnyi rynok Ukrainy v umovakh viiny ta perspektyvy yoho rozvytku [The hotel market of Ukraine in the conditions of war and prospects of its development]. Economy and society. №.67. DOI: https://doi.org/10.32782/2524-0072/2024-67-133 [in Ukrainian]
Nikolaichuk О. А., Aulina R.I., Mysnik Ya. S. (2024). Udoskonalennia upravlinnia yakistiu obsluhovuvannia u hotelnomu zakladi. [Improvement of service quality managementin a hotel institution]. Trade and the Ukrainian market. №1(53). https://doi.org/10.33274/2079-4762-2023-53-1-64-80 [in Ukrainian]
Nosan N. Intehratsiia innovatsiinykh upravlinskykh praktyk v analiz orhanizatsiinykh struktur pidpryiemstva [Integration of innovative management practices into the analysis of enterprise organizational structures]. Economy and society. №66. https://doi.org/10.32782/2524-0072/2024-66-77 [in Ukrainian]
Samoday V., Rybalchenko S., Oryshchenko Ye. (2022). Antykryzove upravlinnia hotelnym pidpryiemstvom v umovakh viiny [Anti-crisis management of hotel enterprises in the conditions of war.]. Economy and society. №44. Рр. 173–179. https://doi.org/10.32782/2524-0072/2022-44-35 [in Ukrainian]
Sedikova I., Moskvichova O. (2024). Zastosuvannia kontseptsii antykryzovoho upravlinnia v hotelnomu biznesi [Application of anti-crisis management concepts in the hotel business]. Economy and society. №63. https://doi.org/10.32782/2524-0072/2024-63-89 [in Ukrainian]
Khalina V., Kolbasinsky Yu. (2024). Teoretychne pidgruntia adaptyvnoho upravlinnia pidpryiemstvom [Theoretical of adaptive enterprise management]. Economy and society. №63. https://doi.org/10.32782/2524-0072/2024-63-127 [in Ukrainian]
Shmatkovska T., Mostovenko N. (2024). Orhanizatsiino-ekonomichni ta finansovi zasady vidnovlennia konkurentospromozhnosti sfery hostynnosti Ukrainy [Organizational, economic and financial basis of restoration of the competitiveness of the hospitality sphere of Ukraine]. Economy and society. №63. https://doi.org/10.32782/2524-0072/2024-63-130 [in Ukrainian]
Debela I. (2023). Conceptual model of the management optimization problem. Znanstveni bilten Tavrian. Serija: Sklop: Ekonomija. №16. Рр. 114–118. https://doi.org/10.32782/2708-0366/2023.16.15
Luchko H., Duhin O. (2024). The paradoxical nature of organizational change company: a theoretical foundation and key concepts. Economy and society. №64. DOI: https://doi.org/10.32782/2524-0072/2024-64-78
Pandyak I., Kushniruk H., Telish P. (2023). Hotel chains in ukraine: structural and spatial organization and the trends in the hotel business corporatization. Economics and Region. №13. Рр. 81–90. DOI: 10.26906/EiR.2023.1(88).2876
Sultanova R. P., Bakhishova S. N. (2024). Methods for assessing the quality of hotel services. Actual problems of economics. № 6 (276). Рр. 16–22. DОІ: 10.32752/1993-6788-2024-1-276-16-22
Yingbin Ya. (2024). Strategic planning of structural transformations within the context of corporate organizational development. Actual problems of economics. № 4(274). DОІ: 10.32752/1993-6788-2024-1-274-14-21

Ця робота ліцензується відповідно до Creative Commons Attribution 4.0 International License.