ІННОВАЦІЙНИЙ МЕНЕДЖМЕНТ ПІДПРИЄМСТВ ІНДУСТРІЇ ГОСТИННОСТІ

Ключові слова: інноваційний менеджмент, індустрія гостинності, інновації, готельний бізнес, ресторанний бізнес

Анотація

Реалії сьогодення доводять те, що підприємства індустрії гостинності, які працюють у кризисних умовах змушені шукати нові шляхи та механізми виходу з кризи. Актуальність та особлива значимість інноваційного менеджменту важлива у кризовий період, який спостерігається зараз у зв'язку з воєнним станом та наслідками пандемії. Одним із принципів управління в таких складних кризових умовах є пошук та впровадження інноваційних рішень. Але впровадження інновацій часто пов'язано з ризиками та витратами, саме тому власники підприємств готельного та ресторанного бізнесу побоюються слідувати інноваційним шляхам розвитку. Слід розуміти, що інноваційні рішення застосовуються для зменшення впливу негативних наслідків та пом'якшують кризові ситуації на підприємствах індустрії гостинності. Тому питання інноваційного менеджменту підприємств індустрії гостинності є актуальними на даний час.

Посилання

Бодріяр Ж. Симулякри і симуляція / пер. з французької Ховтун В. Київ: Вид. Соломії Павленко «Основи», 2004. 230с.

Богдан М. Н., Сегеда І. В. Менеджмент і маркетинг в готельно-ресторанному бізнесі : монографія. Харків : ХНУМГ ім. О. М. Бекетова, 2024. 168с. URL: https://eprints.kname.edu.ua/65013/1/2023_6МН_РЕП_МОНОГРАФІЯ_Богдан_Сегеда.pdf (дата звернення: 10.02.2024)

Джинджоян В.В. Сучасні інноваційні технології в менеджменті туризму та гостинності. Ефективна економіка. 2021. №6. URL: http://www.economy.nayka.com.ua/pdf/6_2021/7.pdf (дата звернення: 10.02.2024)

Кащук К. М., Мосійчук І. В., Саух І. В. Сучасні технології управління в готельно-ресторанному бізнесі: практики та інновації. Бізнес інформ. 2023. № 6. URL: http://eprints.zu.edu.ua/37734/1/%D0%9C%D0%BE%D1%81%D1%96%D0%B9%D1%87%D1%83%D0%BA.pdf (дата звернення: 09.02.2024 )

Поворознюк І. М, Будзінський В. І. Формування програм антикризового управління на підприємствах індустрії гостинності під час криз. Економіка та суспільство. 2023. №55. URL: https://economyandsociety.in.ua/index.php/journal/article/view/2932 (дата звернення: 05.02.2024)

Поворознюк І. М., Штангеєва Н. І. Напрями інноваційного розвитку підприємств ресторанного господарства в кризових умовах. Економічні горизонти. 2023. №2(24). URL: https://dspace.udpu.edu.ua/handle/123456789/15714 (дата звернення: 05.02.2024)

Povorozniuk І., Dzhoha О., Neshchadym L., Kyryliuk І., Tymchuk S., Blahopoluchna А. The Influence of Globalization Processes on the Development of the Restaurant Business of Ukraine. Management Theory and Studies for Rural Business and Infrastructure Development. 2023. Vol. 45. №. 2. Р.183¬192. DOI: https://doi.org/10.15544/mts.2023.18 (дата звернення: 09.01.2024)

Povorozniuk I., Neshchadym L., Tymchuk S., Dzhoha O., Lytvyn O. Еco-innovation development of enterprises in the hospitality industry. Sciences of Europe. 2023. №128. р. 20-26 URL: https://dspace.udpu.edu.ua/handle/123456789/15748 (дата звернення: 07.02.2024)

Future Traveller Tribes 2030. URL: https://amadeus.com/documents/en/retail-travel-agencies/research-report/amadeus-future-traveller-tribes-2030-report.pdf (дата звернення: 07.02.2024)

Bodriiar Z. (2004) Symuliakry i symuliatsiia [Simulacra and simulation] / per. z frantsuzkoi Khovtun V. Kyiv: Vyd. Solomii Pavlenko «Osnovy», 230р. [in Ukrainian].

Bohdan M. N., Seheda I. V. (2024) Menedzhment i marketynh v hotelno-restorannomu biznesi : monohrafiia.[ Management and marketing in the hotel and restaurant business: monograph]. Kharkiv : KhNUMH im. O. M. Beketova, 168р. [in Ukrainian].

Dzhyndzhoian V.V. (2021). Suchasni innovatsiini tekhnolohii v menedzhmenti turyzmu ta hostynnosti [Modern innovative technologies in tourism and hospitality management]. Efektyvna ekonomika. vol.6. Аvailable at: http://www.economy.nayka.com.ua/pdf/6_2021/7.pdf (аccessed 10 February 2024) [in Ukrainian].

Kashchuk K. M., Mosiichuk I. V., Saukh I. V. (2023) Suchasni tekhnolohii upravlinnia v hotelno-restorannomu biznesi: praktyky ta innovatsii [Modern management technologies in the hotel and restaurant business: practices and innovations]. Biznes inform. vol.6. Аvailable at: http://eprints.zu.edu.ua/37734/1/%D0%9C%D0%BE%D1%81%D1%96%D0%B9%D1%87%D1%83%D0%BA.pdf (аccessed 09 February 2024) [in Ukrainian].

Povorozniuk I. M, Budzinskyi V. I. (2023) Formuvannia prohram antykryzovoho upravlinnia na pidpryiemstvakh industrii hostynnosti pid chas kryz [Formation of anti-crisis management programs at enterprises of the hospitality industry during crises] Ekonomika ta suspilstvo. vol. 55. Аvailable at: https://economyandsociety.in.ua/index.php/journal/article/view/2932 (аccessed 05 February 2024) [in Ukrainian].

Povorozniuk I. M., Shtanheieva N. I. (2023) Napriamy innovatsiinoho rozvytku pidpryiemstv restorannoho hospodarstva v kryzovykh umovakh [Directions of innovative development of restaurant enterprises in crisis conditions]. Ekonomichni horyzonty. Аvailable at: https://dspace.udpu.edu.ua/handle/123456789/15714 (аccessed 05 February 2024) [in Ukrainian].

Povorozniuk І., Dzhoha О., Neshchadym L., Kyryliuk І., Tymchuk S., Blahopoluchna А. The Influence of Globalization Processes on the Development of the Restaurant Business of Ukraine. Management Theory and Studies for Rural Business and Infrastructure Development. 2023. vol.45. №. 2. рр.183¬192. Аvailable at: https://ejournals.vdu.lt/index.php/mtsrbid/article/view/4786/2766 DOI: https://doi.org/10.15544/mts.2023.18 (аccessed 05 February 2024) [in Ukrainian].

Povorozniuk I., Neshchadym L., Tymchuk S., Dzhoha O., Lytvyn O. (2023). Еco-innovation development of enterprises in the hospitality industry. Sciences of Europe. vol.128. рр. 20¬26 Аvailable at: https://dspace.udpu.edu.ua/handle/123456789/15748 (аccessed 07 February 2024) [in Ukrainian].

Future Traveller Tribes 2030. Аvailable at: https://amadeus.com/documents/en/retail-travel-agencies/research-report/amadeus-future-traveller-tribes-2030-report.pdf (аccessed 07 February 2024) [in England].

Переглядів статті: 43
Завантажень PDF: 191
Опубліковано
2024-01-30
Як цитувати
Поворознюк , І. (2024). ІННОВАЦІЙНИЙ МЕНЕДЖМЕНТ ПІДПРИЄМСТВ ІНДУСТРІЇ ГОСТИННОСТІ. Економіка та суспільство, (59). https://doi.org/10.32782/2524-0072/2024-59-63
Розділ
ГОТЕЛЬНО-РЕСТОРАННА СПРАВА