АВТОМАТИЗОВАНІ СИСТЕМИ УПРАВЛІННЯ ПІДПРИЄМСТВА ГОТЕЛЬНО-РЕСТОРАННОГО БІЗНЕСУ

Ключові слова: автоматизація, автоматизовані системи управління, програмне забезпечення, готельно-ресторанне підприємство, готельний комплекс, Інтернет контент, веб-сайт, соціальні мережі

Анотація

Стаття присвячена актуальним питанням автоматизації систем управління підприємства готельно-ресторанного бізнесу. Досліджено технічне та програмне забезпечення автоматизації процесів у готельному підприємстві. Розглянуто систему управління FIDELIO, що представляє єдину базу даних під управлінням однієї з самих надійних та гнучких в світі систем управління базами даних Oracle; програмний інтерфейс, що взаємодіє з ресторанною системою MICROS та дозволяє проводити розрахунки за послуги в ресторанах, барах та інших точках продажу готельно-ресторанного підприємства. Наведено можливості інтеграції інтерфейсу з програмним забезпеченням телефонної станції готелю з декількома видами автоматичних телефонних станцій, такими як MERIDIAN, з бухгалтерськими системами, такими як KaKSUN та SCALA, з системою електронних замків VINGCARD тощо. Проаналізовано Інтернет контент, веб-сайт та соціальні мережі готельно-ресторанного підприємства.

Посилання

Теоретико-методичні засади та прикладні механізми регулювання розвитку підприємств торгівлі: монографія / за ред. П. О. Куцика, Т. Г. Васильціва. Львів: Вид-во ЛТЕУ, 2016. 426 с.

Керанчук, Т. Л. Стратегічне планування як передумова ефективності функціонування підприємств в сфері готельного та ресторанного бізнесу / Т. Л. Керанчук // Проблеми економіки підприємств в сучасних умовах : матеріали Х-ї (Ювілейної) Міжнарод. наук.-практ. конф., присвяченої 130-річчю НУХТ, Київ, 23-24 травня 2014 р. : тези доп. – К. : НУХТ, 2014. – С. 18-20.

Покропивний С.Ф., Колот В.М. Підприємництво: стратегія, організація, ефективність. - К.: КНЕУ, 2008. – 123с.

P. O. Kutsyka., T. H. Vasyltsiva. (2016) Teoretyko-metodychni zasady ta prykladni mekhanizmy rehuliuvannia rozvytku pidpryiemstv torhivli: monohrafiia.

[Theoretical and methodological principles and applied mechanisms of rehuliovannya development of trade enterprises: monograph]. Lviv: Vyd-vo LTEU, 426 p. (in Ukrainian)

Keranchuk T. L (2014) Stratehichne planuvannia yak peredumova efektyvnosti funktsionuvannia pidpryiemstv v sferi hotelnoho ta restorannoho biznesu. [Strategic planning as a prerequisite for the efficiency of the functioning of enterprises in the field of hotel and restaurant business]. Problemy ekonomiky pidpryiemstv v suchasnykh umovakh: X (Iuvileinoi) Mizhnarod. nauk.-prakt. konf., prysviachenoi 130-richchiu NUKhT (Kyiv, May 23nd-24rd, 2014). Kyiv: NUKhT., pp. 18-20. (in Ukrainian)

Pokropyvnyi S.F., Kolot V.M. (2008) Pidpryiemnytstvo: stratehiia, orhanizatsiia, efektyvnist [Entrepreneurship: strategy, organization, efficiency]. Kyiv: KNEU, 123 p. (in Ukrainian)

Переглядів статті: 21
Завантажень PDF: 59
Опубліковано
2023-12-26
Як цитувати
Земліна, Ю., & Пуць, В. (2023). АВТОМАТИЗОВАНІ СИСТЕМИ УПРАВЛІННЯ ПІДПРИЄМСТВА ГОТЕЛЬНО-РЕСТОРАННОГО БІЗНЕСУ. Економіка та суспільство, (58). https://doi.org/10.32782/2524-0072/2023-58-99
Розділ
ГОТЕЛЬНО-РЕСТОРАННА СПРАВА