СУЧАСНІ HR-ТРЕНДИ У ГОТЕЛЬНО-РЕСТОРАННОМУ БІЗНЕСІ
Анотація
У статті розглядається процес діджиталізації HR-функцій у готельно-ресторанному бізнесі. Проаналізовано сучасні технологічні рішення, що підвищують ефективність управління персоналом. Визначено основні переваги впровадження цифрових інструментів у сфері гостинності. Особлива увага приділяється ролі емоційного інтелекту у формуванні корпоративної культури, що сприяє покращенню взаємодії між співробітниками та підвищенню рівня задоволеності клієнтів. Описуються методи розвитку емоційного інтелекту серед працівників і його вплив на успішність бізнесу. Окремо виділено важливість професійної підготовки співробітників для підвищення рівня обслуговування клієнтів, зменшення плинності кадрів та підвищення конкурентоспроможності підприємств у галузі. Доведено основні методи навчання та розвитку персоналу, що дозволяють створювати висококваліфіковану команду для успішної роботи на ринку гостинності.
Посилання
Дуга В.О. HR-менеджмент на підприємствах індустрії гостинності в умовах кризи. Матеріали І Всеукр. наук.-практ. конф. Сучасний стан та потенціал розвитку індустрії гостинності в Україні (м. Херсон, 23 квітня 2021 р.) Херсон: ХДАЕУ, 2021. 327с. C.76-79. URL: https://tourlib.net/statti_ukr/duga.htm
Кушнірук Г. Сучасні технології HR-менеджменту в готельно-ресторанному бізнесі: аутсорсинг VS. аутстафінг. Ресторанний і готельний консалтинг. Інновації. 2023, Том 6 № 2. С. 171-182. URL: http://restaurant-hotel.knukim.edu.ua/article/view/291699/285197
Темний бік корпоративного навчання: коли це може зашкодити працівникам. URL: https://clevercontrol.com/uk/the-dark-side-of-corporate-training/ (дата звернення: 29.03.2025)
Тренди та прогнози у готельно-ресторанному бізнесі 2025 року: аналіз дослідження BAUM + WHITEMAN. URL: https://1ff.com.ua/trendy-ta-prognozy-u-gotelno-restorannomu-biznesi-2025-roku-analiz-doslidzhennya-baum-whiteman/ (дата звернення: 29.03.2025)
Шейко Ю.О. Інновації в HR-менеджменті готельно-ресторанного бізнесу. Випуск № 54 / 2023. Економіка та суспільство. URL: https://economyandsociety.in.ua/index.php/journal/article/view/2721/2636 (дата звернення: 28.03.2025)
Armstrong, M. (2016). Armstrong's Handbook of Human Resource Management Practice. Kogan Page. URL: https://nibmehub.com/opac-service/pdf/read/A%20Handbook%20of%20Human%20Resource%20Management%20Practice.pdf (дата звернення: 28.03.2025)
Boudreau, J. W., & Ramstad, P. M. (2007). Beyond HR: The New Science of Human Capital. Harvard Business Press. URL: https://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1002/hrm.20291 (дата звернення: 28.03.2025)
McDonald, M., & Wilson-Mah, R. (2022). The role of mentorship in internships. Papers on Postsecondary Learning and Teaching, 5, 42-50. URL: https://files.eric.ed.gov/fulltext/EJ1334377.pdf (дата звернення: 28.03.2025)
Sipe, L. and Testa, M. (2020) A Dynamic Model of Mentoring for Hospitality Leadership Development. Open Journal of Leadership, 9, 11-33. URL: https://www.scirp.org/journal/paperinformation?paperid=98212 (дата звернення: 28.03.2025)
Salini Bafaneli & Gosekwang Setibi (2020). The impact of on-the-job training on employee performance: the case of Riley’s Hotel. URL: https://core.ac.uk/download/pdf/268084804.pdf (дата звернення: 28.03.2025)
Duga V.O. (2021). HR-menedzhment na pidpryiemstvakh industrii hostynnosti v umovakh kryzy [HR-management at hospitality industry enterprises in crisis conditions]. Suchasnyi stan ta potentsial rozvytku industrii hostynnosti v Ukraini. Materialy I Vseukr. nauk.-prakt. konf. (Kherson, April 23, 2021) pp. 76-79). Kherson: KhDAEU. (in Ukraine)
Kushniruk H. (2023). Suchasni tekhnolohii HR-menedzhmentu v hotelno-restorannomu biznesi: autsorsynh VS. autstafinh [Modern HR management technologies in the hotel and restaurant business: outsourcing vs. outstaffing]. Restaurant and Hotel Consulting. Innovations [Ресторанний і готельний консалтинг. Інновації], 6(2), pp.171-182. (in Ukraine)
Temnyi bik korporatyvnoho navchannia: koly tse mozhe zashkodyty pratsivnykam [The dark side of corporate training: when it can harm employees]. Available at: https://clevercontrol.com/uk/the-dark-side-of-corporate-training/ (accessed March 29, 2025)
Trendy ta prohnozy u hotelno-restorannomu biznesi 2025 roku: analiz doslidzhennia BAUM + WHITEMAN [Trends and forecasts in the hotel and restaurant business for 2025: Analysis of BAUM + WHITEMAN]. Available at: https://1ff.com.ua/trendy-ta-prognozy-u-gotelno-restorannomu-biznesi-2025-roku-analiz-doslidzhennya-baum-whiteman/ (accessed March 29, 2025)
Sheiko Yu. O. (2023). Innovatsii v HR-menedzhmenti hotelno-restorannoho biznesu [Innovations in HR management in the hotel and restaurant business]. Economy and Society, 54. Available at: https://economyandsociety.in.ua/index.php/journal/article/view/2721/2636 (accessed March 28, 2025)
Armstrong, M. (2016). Armstrong's Handbook of Human Resource Management Practice. Kogan Page. Available at: https://nibmehub.com/opac-service/pdf/read/A%20Handbook%20of%20Human%20Resource%20Management%20Practice.pdf (accessed March 28, 2025)
Boudreau, J. W., & Ramstad, P. M. (2007). Beyond HR: The New Science of Human Capital. Harvard Business Press. Available at: https://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1002/hrm.20291 (accessed March 28, 2025)
McDonald, M., & Wilson-Mah, R. (2022). The role of mentorship in internships. Papers on Postsecondary Learning and Teaching, 5, 42-50. Available at: https://files.eric.ed.gov/fulltext/EJ1334377.pdf (accessed March 28, 2025)
Sipe, L. and Testa, M. (2020) A Dynamic Model of Mentoring for Hospitality Leadership Development. Open Journal of Leadership, 9, 11-33. Available at: https://www.scirp.org/journal/paperinformation?paperid=98212 (accessed March 28, 2025)
Salini Bafaneli & Gosekwang Setibi (2020). The impact of on-the-job Training on employee performance: the case of Riley’s Hotel. Available at: https://core.ac.uk/download/pdf/268084804.pdf (accessed March 28, 2025)

Ця робота ліцензується відповідно до Creative Commons Attribution 4.0 International License.