ОРГАНІЧНЕ МОЛОЧНЕ СКОТАРСТВО – ВИКЛИКИ ДЛЯ УКРАЇНИ
Анотація
Стаття присвячена проблемам розвитку органічного молочного скотарства в Україні. Встановлено, що зростання споживчого попиту на екологічно чисті продукти супроводжується зростанням інтересу до виробників молочної продукції, їхніх взаємовідносин з навколишнім середовищем та пропозиції здорових молочних продуктів на молочному ринку. Аналіз системи виробництва органічного молока з технічних, економічних, соціальних, екологічних та регіональних аспектів; огляд та географічна прив'язка постачальників сировини, переробників та каналів збуту органічних молочних продуктів; вивчення національних профілів споживачів та тенденцій споживання органічних молочних продуктів; збір стратегічної та регіональної інформації про органічні молочні продукти та групування.
Посилання
Присяжнюк Н. М. Слободенюк О. І. Свиноус Н. І. Інноваційні підходи виробництва органічного молока в Україні в контексті продовольчого забезпечення населення України. Причорноморські економічні студії. 2022. Вип. 76. С. 117-122.
Світовий ринок органічних молочних продуктів досягне 28 млрд доларів США до 2023 року. URL: http://milkua.info/uk/post/svitovij-rinok-organicnih-molocnih-produktiv-dosagne-28-mlrd-dolariv-ssa-do-2023-roku
Литвинов А. І. Органічна продукція: проблеми ринку і перспективи для виробників. Вісник ХНАУ. Серія : Економічні науки. 2017. № 1. С. 78-89.
Забезпечення якості та безпечності молока й молочних продуктів у Швейцарії малим та середнім бізнесом: важливі уроки для України. URL: https://qftp.org/wp-content/uploads/2020/12/zabezpechennia-iakosti-ta-bezpechnosti-moloka-j-molochnykh-produktiv-u-shvejtsarii-malym-ta-serednim-biznesom-vazhlyvi-uroky-dlia-ukrainy-1.11.2020.pdf
Скрипчук П. М., Судук О. Ю. Моделі та механізми геоуправління аграрними підприємствами : монографія. Рівне : НУВГП 2020. 319 с.
Формування ринку органічної продукції в Україні: теоретичні та практичні аспекти : монографія / Т. А. Кунділовська, Н. М. Зеленянська, В. Г. Захарчук та ін. ; за заг. ред. Т. А. Кунділовської. Одеса : Астропринт, 2019. 128 с.
Жибак М. М., Христенко Г. М. Світовий ринок органічної продукції: сучасний стан та перспективи розвитку. Економічний форум. 2019. № 1(3) С. 3-8.
Тіхонова Н. О., Межинська-Бруй О. Ю. Органічна продукція: переваги і недоліки. Наукові праці Національного університету харчових технологій. 2014. Т. 20, № 5. С. 98-104.
Prysiazhnyuk, N., Slobodenyuk, O., Svinous, N.(2022). Innovatsiini pidkhody vyrobnytstva orhanichnoho moloka v Ukraini v konteksti prodovolchoho zabezpechennia naselennia Ukrainy [Innovative approaches to the production of organic milk in Ukraine in the context of food security for the population of Ukraine]. Prychornomorski ekonomichni studii [Black Sea Economic Studies]. Issue 76. P. 117-122.
Svitovyi rynok orhanichnykh molochnykh produktiv dosiahne 28 mlrd dolariv SShA do 2023 roku [The global market for organic dairy products will reach USD 28 billion by 2023]. Available at: http://milkua.info/uk/post/svitovij-rinok-organicnih-molocnih-produktiv-dosagne-28-mlrd-dolariv-ssa-do-2023-roku.
Lytvynov, A. (2017). Orhanichna produktsiia: problemy rynku i perspektyvy dlia vyrobnykiv [Organic products: market problems and prospects for producers]. Visnyk KhNAU. Seriia: Ekonomichni nauky [KHNAU Bulletin. Series: Economic sciences]. Vol. 1. P. 78-89.
Zabezpechennia yakosti ta bezpechnosti moloka y molochnykh produktiv u Shveitsarii malym ta serednim biznesom: vazhlyvi uroky dlia Ukrainy [Ensuring the quality and safety of milk and dairy products in Switzerland by small and medium-sized businesses: important lessons for Ukraine]. Available at: https://qftp.org/wp-content/uploads/2020/12/zabezpechennia-iakosti-ta-bezpechnosti-moloka-j-molochnykh-produktiv-u-shvejtsarii-malym-ta-serednim-biznesom-vazhlyvi-uroky-dlia-ukrainy-1.11.2020.pdf
Skrypchuk, P., Suduk, O. (2020) Modeli ta mekhanizmy heoupravlinnia ahrarnymy pidpryiemstvamy: monohrafiia [Models and mechanisms of geomanagement of agricultural enterprises: monograph]. Rivne: NUVHP, 319 p.
Kundilovska, N., Zelenyanska, M., Zakharchuk, V. (2019). Formuvannia rynku orhanichnoi produktsii v Ukraini: teoretychni ta praktychni aspekty : monohrafiia [Formation of the market of organic products in Ukraine: theoretical and practical aspects: monograph]. Odesa : Astroprynt, 128 p.
Zhibak, M., Khristenko, H.(2019) Svitovyi rynok orhanichnoi produktsii: suchasnyi stan ta perspektyvy rozvytku [The world market of organic products: current state and development prospects]. Ekonomichnyi forum [Economic Forum]. Vol. 1(3) P. 3-8.
Tikhonova, N., Mezhynska-Bruy, O. (2014) Orhanichna produktsiia: perevahy i nedoliky [Organic products: advantages and disadvantages]. Naukovi pratsi Natsionalnoho universytetu kharchovykh tekhnolohii [Scientific works of the National University of Food Technologies]. Vol. 20, No. 5. P. 98-104.
Ця робота ліцензується відповідно до Creative Commons Attribution 4.0 International License.