УПРАВЛІННЯ КОНКУРЕНТОСПРОМОЖНІСТЮ ТУРИСТИЧНОГО ПІДПРИЄМСТВА В УМОВАХ НЕСТАБІЛЬНОСТІ - Кравченко, Оксана; Лапіна, Ірина; Бєлобров, Олександр (Економіка та суспільство, 2021)
Стаття присвячена питанням управління конкурентоспроможністю туристичного підприємства в умовах нестабільності. В статті проаналізовано основні тенденції, що склались на ринку туристичних послуг України і світу, вплив пандемії на формування туристичних потоків, обсяг ринку туристичних послуг, та трансформація вимог до конкурентоспроможності туристичних підприємств. Було виділено фактори, що впливають на рівень конкурентоспроможності підприємств ринку туристичних послуг України, що були розподілені за чотирма ієрархічними рівнями: мега-, макро-, мезо-, та мікро- рівнями. За результатами проведеного дослідження було представлено власне бачення процесу управління конкурентоспроможністю туристичного підприємства в умовах нестабільності. Особливу увагу було приділено необхідності здійснення перманентного моніторингу змін у зовнішньому середовищі, та оперативного реагування на них, що має знаходити відображення в процесі управління, формуючи гнучку систему швидкого реагування.