ОЦІНКА ВИКОНАННЯ БЮДЖЕТНИХ ПРОГРАМ В УКРАЇНІ ЗА 2016-2020 РОКИ - Бедринець, Мирослава; Огійчук, Єлєна (Економіка та суспільство, 2021)
У статті досліджена проблема комплексної оцінки виконання бюджетних програм в Україні, розроблені рекомендації, які спрямовані на оцінювання їх виконання в 2016 – 2020 роках. Існуючи підходи комплексного оцінювання стану виконання бюджетних програм не дають змоги провести таку оцінку комплексно та об’єктивно, відповідно, в статті автор пропонує власну методику оцінювання стану виконання бюджетних програм в Україні, наводить приклад такої оцінки за період із 2016 року по 2020 рік. Запропонований в роботі підхід дає можливість провести оцінку стану виконання бюджетних програм спираючись на дані, що є у відкритому доступі, застосовуючи відомі процедури експертного оцінювання та самостійної аналітичної роботи експерта, не звертаючись при цьому до складних аналітичних процедур та математичних розрахунків.