КОНКУРЕНТОСПРОМОЖНІСТЬ ПІДПРИЄМСТВ МАЛОГО ТА СЕРЕДНЬОГО БІЗНЕСУ В УМОВАХ СУЧАСНИХ ЕКОНОМІЧНИХ ТРАНСФОРМАЦІЙ: БРЕНДИНГОВІ ТЕХНОЛОГІЇ - Компанієць, Володимир (Економіка та суспільство, 2026)
Стаття присвячена ідентифікації конкурентоспроможності підприємств малого та середнього бізнесу через впровадження брендингових технологій в умовах економічних трансформацій. Проаналізовано теоретичні засади формування конкурентоспроможності та роль брендингу як стратегічного інструменту підвищення ринкових позицій. Досліджено світовий досвід використання брендингових технологій МСБ у різних секторах економіки. Систематизовано фактори впливу на ідентифікацію конкурентних переваг через брендингові стратегії. Обґрунтовано методологічні підходи до оцінювання конкурентоспроможності з урахуванням сили бренду та впливу на споживчу поведінку. Виявлено ключові бар’єри використання брендингу підприємствами МСБ в Україні. Запропоновано модель ідентифікації конкурентоспроможності. Розроблено рекомендації щодо формування брендингових стратегій для МСБ з урахуванням специфіки діяльності. Визначено напрями державної підтримки розвитку брендингу у секторі малого підприємництва в умовах цифрової трансформації економіки.