ЦИФРОВА ТРАНСФОРМАЦІЯ БРЕНДИНГУ В SMM НА ОСНОВІ ТЕХНОЛОГІЙ ШТУЧНОГО ІНТЕЛЕКТУ - Косенко, Олександра; Лучинський, Максим; Косенко, Євген (Економіка та суспільство, 2026)
У статті досліджено трансформаційні процеси у сфері брендингу в соціальних мережах (SMM) під впливом впровадження технологій штучного інтелекту (ШІ). Визначено, що інтеграція нейромереж та генеративних моделей дозволяє автоматизувати створення контенту, персоналізувати взаємодію з аудиторією та суттєво оптимізувати рекламні бюджети підприємств. Проаналізовано роль ШІ у формуванні динамічної візуальної ідентичності бренду та використанні цифрових амбасадорів. Обґрунтовано, що цифрова трансформація SMM-стратегій зміщує фокус від масових комунікацій до гіперперсоналізованого клієнтського досвіду. Доведено, що використання інтелектуальних ШІ-агентів трансформує SMM у високотехнологічну екосистему формування лояльності. Зроблено висновки щодо економічної ефективності впровадження інтелектуальних систем для підвищення конкурентоспроможності підприємств у 2026 році.