ІННОВАЦІЙНІ ПІДХОДИ ДО УПРАВЛІННЯ КОРПОРАТИВНИМ РОЗВИТКОМ АГРОПІДПРИЄМСТВ В КОНТЕКСТІ ЄВРОІНТЕГРАЦІЇ - Коханюк, Ярослав (Економіка та суспільство, 2026)
У статті досліджено інноваційні підходи до управління корпоративним розвитком агропідприємств в умовах євроінтеграції України. Актуальність теми зумовлена необхідністю адаптації аграрного бізнесу до нових вимог європейського економічного простору, що передбачають підвищення рівня прозорості, цифровізації, екологічної відповідальності, ризикостійкості та стратегічної гнучкості. Метою дослідження є обґрунтування сучасних управлінських підходів, здатних забезпечити довгострокову конкурентоспроможність агропідприємств. У роботі систематизовано стратегічно-адаптивний, цифрово-інтеграційний, процесно-реінжиніринговий, ESG-орієнтований, ризик-орієнтований та мережево-партнерський підходи. Доведено, що їх поєднання формує цілісну модель корпоративного розвитку, придатну для практичного впровадження в діяльність аграрних підприємств.