ТРАНСФОРМАЦІЯ ПРОЦЕСІВ РОЗРОБКИ ПРОГРАМНОГО ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ПІД ВПЛИВОМ ТЕХНОЛОГІЙ ШТУЧНОГО ІНТЕЛЕКТУ - Деордиця, Олексій (Економіка та суспільство, 2026)
У статті досліджено трансформацію процесів розробки програмного забезпечення під впливом технологій штучного інтелекту. Проаналізовано зміни у структурі життєвого циклу розробки програмного забезпечення та формування концепцій AI-Enhanced Software Development Life Cycle і AI-Driven Software Engineering. Розглянуто використання інтелектуальних інструментів програмування, систем автоматизованої генерації програмного коду, інтелектуального аналізу та тестування програмного забезпечення. Визначено трансформацію професійних ролей у розробницьких командах та формування нових моделей взаємодії між людиною та штучним інтелектом. Охарактеризовано вплив технологій штучного інтелекту на продуктивність розробки програмного забезпечення та архітектурні підходи до побудови програмних систем.