РОЗВИТОК ТУРИЗМУ УКРАЇНИ В УМОВАХ ВІЙНИ - Зарічняк, Андрій; Орлова, Віра (Економіка та суспільство, 2026)
У статті проведено комплексний аналіз розвитку туристичної галузі України в умовах повномасштабної війни. Досліджено динаміку ключових економічних показників галузі у 2025 році, трансформацію туристичної поведінки населення та вплив безпекових, економічних і соціальних чинників. Особливу увагу приділено ролі цифрових інструментів управління, зокрема туристичним дашбордам, та інституційним змінам. Обґрунтовано перспективність впровадження концепції адаптивного мікротуризму як інноваційної моделі, спрямованої на підвищення стійкості та конкурентоспроможності туристичного сектору в умовах високої невизначеності. Визначено основні напрями подальшого розвитку галузі, включаючи цифровізацію, стандартизацію послуг та інтеграцію меморіального компоненту в туристичні продукти.