МАРКЕТИНГ ПОДІЙ У ГОТЕЛЬНО-РЕСТОРАННОМУ БІЗНЕСІ: ТЕОРЕТИЧНІ ПІДХОДИ ДО ФОРМУВАННЯ СТРАТЕГІЙ ПРОСУВАННЯ - Мартинович, Наталія; Салямон, Віталій; Ясенчук, Христина (Економіка та суспільство, 2026)
Стаття присвячена актуальним питанням формування стратегій просування маркетингових подій у готельно-ресторанному бізнесі в умовах трансформації зовнішнього середовища. На основі періодизації еволюційного поступу галузі встановлено нелінійний характер розвитку маркетингових підходів, що супроводжується ефектом «нашарування» інструментарію попередніх етапів. Виявлено вичерпність потенціалу традиційних моделей, зумовлену їхньою інертністю перед обличчям екстремальної турбулентності, безпекових ризиків та стрімкої інтелектуалізації цифрового простору. Доведено, що сучасний етап характеризується «стисненням» часових меж і дифузністю міжмодельних переходів, що детермінує зміну функціональної парадигми маркетингових подій. Обґрунтовано перехід до сприйняття події як складного людиноцентричного механізму стратегічної комунікації, що витісняє її колишню роль виключно як утилітарного засобу стимулювання збуту. Запропоновано авторський рекуперативно-резонансний підхід, що передбачає конверсію енергії кризових явищ у ресурс розвитку через формування емоційного відгуку, соціальної взаємодії та довготривалої лояльності споживачів у сфері гостинності.