АНАЛІТИЧНЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ЕКОНОМІЧНОЇ ЖИТТЄДІЯЛЬНОСТІ ПІДПРИЄМСТВА В УМОВАХ ВОЄННОЇ ЕКОНОМІКИ ТА ГЛОБАЛЬНИХ РИЗИКІВ - Панасюк, Ольга; Гуренко, Софія (Економіка та суспільство, 2026)
У статті досліджено теоретичні та практичні аспекти аналітичного забезпечення діяльності підприємств в умовах воєнної економіки та глобальних ризиків. Обґрунтовано, що висока невизначеність середовища вимагає вдосконалення систем управління на основі якісної аналітики, прогнозування та цифровізації. Визначено ключові групи факторів впливу: воєнні, геополітичні, макроекономічні та внутрішні. Систематизовано інструменти антикризового управління, зокрема стратегічні, фінансові та маркетингові. Особливу увагу приділено гнучким підходам, сценарному плануванню, моніторингу ризиків та диверсифікації для забезпечення стійкості бізнесу. Висвітлено вплив воєнного стану в Україні: логістичні виклики, релокацію та зміну ринків збуту. Розкрито роль соціальної відповідальності та взаємодії з державними й міжнародними інституціями у процесі адаптації суб’єктів господарювання до кризових умов.