УПРАВЛІННЯ МАТЕРІАЛЬНИМИ ПОТОКАМИ І ЗАПАСАМИ РЕСУРСІВ У ПРОЄКТАХ РОЗВИТКУ СУДНОПЛАВНИХ КОМПАНІЙ - Лапкіна, Інна; Главатських, Вікторія (Економіка та суспільство, 2026)
Стаття присвячена питанню постачання та зберігання матеріальних ресурсів для забезпечення процесів виконання, моніторингу та контролю проєктів розвитку судноплавних компаній. Надходження матеріальних ресурсів з властивостями, відповідно до специфіки таких проєктів, формує матеріальні потоки, ефективне управління якими здійснюється на основі теоретичних положень логістики. Досліджено управління потоками і запасами тих категорій матеріальних ресурсів, що підлягають збереженню та накопиченню. На основі логістичного підходу до управління запасами приділено увагу визначенню часу надходження необхідних ресурсів у проєкт, бо саме від фактору часу отримання ресурсів залежить їх наявність та відповідні запаси. Розглянуто доцільність створення запасів, їх позитивні і негативні сторони. На основі логістичного підходу приділено увагу визначенню основних показників постачання ресурсів.