НАПРЯМИ ДІДЖИТАЛІЗАЦІЇ УПРАВЛІННЯ ЛАНЦЮГАМИ ПОСТАЧАННЯ - Орєхов, Михайло; Стасюк, Роман (Економіка та суспільство, 2025)
У статті узагальнено напрями діджиталізації управління ланцюгами постачання в умовах цифрової трансформації та зростання невизначеності зовнішнього середовища. Розкрито роль цифрових технологій у підвищенні прозорості, гнучкості та результативності логістичних процесів. Проаналізовано можливості застосування систем управління ланцюгами постачання та складськими операціями, аналітики великих даних, Інтернету речей, штучного інтелекту, блокчейн-технологій і автономних транспортних рішень. Визначено переваги та обмеження впровадження цифрових інструментів, а також їх вплив на оптимізацію витрат, координацію учасників ланцюга постачання й якість управлінських рішень. Обґрунтовано значущість розвитку цифрових компетентностей персоналу як необхідної умови ефективної діджиталізації логістичного управління.