СУЧАСНИЙ СТАН ТА ПЕРСПЕКТИВИ РОЗВИТКУ КРИПТОВА-ЛЮТ В УМОВАХ ІНДУСТРІЇ 4.0 - Білоус, Артем; Гейко, Олександр (Економіка та суспільство, 2025)
Стаття присвячена дослідженню сучасного стану та перспектив роз-витку криптовалют в умовах формування та поширення індустрії 4.0. У роботі проаналізовано ключові тенденції розвитку ринку криптовалют, особливості їх функціонування в цифровій економіці, а також вплив техно-логій розподіленого реєстру, штучного інтелекту та автоматизації на тран-сформацію фінансових відносин. Систематизовано основні переваги та ри-зики використання криптовалют у фінансово-економічних системах різних країн. Розглянуто підходи до регулювання криптовалютного ринку та роль державних інституцій у забезпеченні його стабільності в умовах тех-нологічних змін. Проведено аналіз перспектив інтеграції криптовалют у традиційну фінансову систему з урахуванням викликів та можливостей, що виникають у процесі переходу до індустрії 4.0.