ФІНАНСОВА ТРАНСФОРМАЦІЯ АГРАРНИХ КОМПАНІЙ, ЯК ІНСТРУМЕНТ ПІДВИЩЕННЯ ІНВЕСТИЦІЙНОЇ ПРИВАБЛИВОСТІ НА МІЖНАРОДНИХ РИНКАХ КАПІТАЛУ - Гривківська, Оксана; Томецький, Володимир (Економіка та суспільство, 2025)
У статті обґрунтовано, що фінансова трансформація компаній включає модернізацію організаційної інфраструктури, формування прозорих процедур внутрішнього контролю та забезпечення відповідності міжнародним стандартам звітності. Розкрито основні компоненти фінансової трансформації аграрної компанії. Визначено, що оптимізація структури капіталу включає збалансування власного та позикового капіталу, використання корпоративних облігацій, аграрних розписок та інших фінансових інструментів. Виявлено вплив фінансових інструментів на інвестиційну привабливість аграрних компаній. Встановлено, що оптимізація структури капіталу в аграрних компаніях охоплює диверсифікацію джерел фінансування, впровадження інноваційних фінансових інструментів та стратегічну перебудову фінансових потоків, що сприяє підвищенню фінансової стійкості та зміцненню конкурентних позицій підприємств у глобальному економічному середовищі.