ОСОБЛИВОСТІ ОРГАНІЗАЦІЇ БАНКІВСЬКОГО МЕНЕДЖМЕНТУ В УКРАЇНІ: ДОСВІД КРАЇН ЄС ТА ВІТЧИЗНЯНА ПРАКТИКА - Береславська, Олена; Костриця, Богдан (Економіка та суспільство, 2025)
Стаття містить дослідження особливостей банківського менеджменту в країнах ЄС та в Україні на основі порівняння запропонованих критеріїв його організації в AG Deutsche Bank та АТ КБ «ПриватБанк». Проаналізовано основні показники діяльності українських банків у динаміці з метою оцінки їх фінансових результатів. Обґрунтовано вибір AG Deutsche Bank для оцінки ефективності банківського менеджменту та його бізнес-моделі. Визначено перелік важливих напрямів управління в AG Deutsche Bank, які рекомендовано для банків України. Сформовано стратегічну модель розвитку банківського менеджменту українських банків в контексті адаптації досвіду AG Deutsche Bank та обґрунтовано, що її реалізація сприятиме підвищенню конкурентоспроможності банків, зміцненню довіри, збільшенню фінансових результатів та інституційному розвитку банківського сектору в контексті інтеграції до європейського фінансового простору.