ФОРМУВАННЯ ЕФЕКТИВНИХ ВІДДІЛІВ У B2B-КОМПАНІЯХ НА ЗАСАДАХ ТРАНСФОРМАЦІЙНОГО ЛІДЕРСТВА ТА ШІ-РІШЕНЬ - Гоч, Павло; Ремига, Юлія (Економіка та суспільство, 2025)
Стаття присвячена дослідженню актуальних підходів до формування ефективних відділів у B2B-компаніях в умовах цифрової трансформації. Обґрунтовано, що зростання складності бізнес-процесів і міжвідділових зв’язків потребує переосмислення традиційних управлінських моделей. Показано, що поєднання трансформаційного лідерства та інструментів штучного інтелекту формує системну основу для підвищення ефективності діяльності структурних підрозділів. Розкрито роль трансформаційного лідерства у подоланні організаційних дисфункцій, узгодженні стратегічних цілей і потоків відповідальності. Доведено доцільність використання ШІ як аналітичного та координаційного інструменту управління міжвідділовими процесами. Запропоновано концептуальну модель інтегрованого трансформаційного управління з підтримкою ШІ, орієнтовану на формування цінного кінцевого продукту та підвищення прозорості управлінських рішень у B2B-компаніях в умовах сучасної цифрової економіки.