ТРАНСФОРМАЦІЯ ПІДХОДІВ ДО УПРАВЛІННЯ РЕСУРСАМИ В АУДИТІ В УМОВАХ ВПРОВАДЖЕННЯ МСУЯ 1 - Лоханова, Наталія; Самострол, Світлана (Економіка та суспільство, 2025)
Стаття присвячена питанням трансформації підходів до управління ресурсами аудиторських фірм в умовах впровадження та дії Міжнародного стандарту управління якістю 1. Розглянуто застосування ризик-орієнтованого підходу, у межах якого людські, технологічні та інтелектуальні ресурси, а також послуги постачальників оцінюються крізь призму їх безпосереднього впливу на якість аудиту. Проведено аналіз існуючих проблем, викликів сьогодення і перспектив їх подолання в контексті вимог ключових складових елементів компоненту «Ресурси» системи управління якості з орієнтацією на проактивне управління ризиками якості, яке базується і вимагає інтеграції людських, технологічних та інтелектуальних ресурсів на всіх етапах. Виявлені сучасні тренди в розвитку людських, технологічних та інтелектуальних ресурсів і надані пропозиції щодо більш ефективного їх використання в системі управління якістю.