БІЗНЕС-ПЛАНУВАННЯ ЯК ІНСТРУМЕНТ СТРАТЕГІЧНОГО РОЗВИТКУ ТУРИСТИЧНОЇ ГАЛУЗІ - Траченко, Людмила (Економіка та суспільство, 2025)
У статті розглянуто теоретичні засади бізнес-планування, його основні функції, місце в системі стратегічного управління туристичними підприємствами в умовах нестабільного зовнішнього середовища. Визначено чинники впливу на стратегічний розвиток туристичної галузі. Обґрунтовано ключову роль бізнес-плану як орієнтира стратегічного розвитку підприємства. Запропоновано концептуальну модель взаємодії бізнес-планування та стратегічного розвитку туристичної галузі. Розроблено прикладну модель взаємодії бізнес-планування та стратегічного розвитку туристичної галузі, яка демонструє логічну послідовність етапів, включаючи зворотні зв’язки та механізм адаптації до змін зовнішнього середовища. Наведено приклад застосування запропонованої концептуальної моделі взаємодії бізнес-планування та стратегічного розвитку туристичної галузі в Одеському регіоні.