ОПРАЦЮВАННЯ ЕФЕКТИВНОЇ СТРАТЕГІЇ УПРАВЛІННЯ ТОВ «БІОФАРМА ПЛАЗМА» В УМОВАХ ВОЄННИХ ТА РИНКОВИХ ВИКЛИКІВ - Копитчак , Микола; Громовик, Богдан (Економіка та суспільство, 2025)
У статті за методологією TOWS-аналізу ідентифіковано та систематизовано 24 чинники внутрішнього і зовнішнього середовища ТОВ «Біофарма Плазма». Узагальнена матриця засвідчила доцільність реалізації комплексу з 15 стратегій у межах чотирьох стратегічних груп. На основі їх групування сформовано три стратегічні напрямки (СН): СН1 – міжнародна експансія та конкурентна стійкість; СН2 – забезпечення сировиною та контроль постачання; СН3 – інвестиції в активи та кадровий потенціал, що формують узгоджений курс сталого розвитку підприємства. Запропоновано багаторівневу пріоритезацію стратегій за логікою «виживання – зростання – удосконалення», яка забезпечує раціональний розподіл ресурсів в умовах підвищених ризиків. Реалізація СН2 мінімізує сировинні загрози, СН1 сприяє зростанню та міжнародній експансії, а СН3 зміцнює внутрішній потенціал, формуючи основу довгострокової конкурентоспроможності.