ТУРОПЕРЕЙТИНГ У СУЧАСНИХ УМОВАХ: ЕФЕКТИВНІ СТРАТЕГІЇ СПІВПРАЦІ З ПАРТНЕРАМИ ТА ПОСТАЧАЛЬНИКАМИ - Опря, Богдана (Економіка та суспільство, 2025)
У статті розглянуто туроперейтинг як важливий елемент формування конкурентоспроможного туристичного продукту та забезпечення стабільності туристичного бізнесу в сучасних умовах. Досліджено особливості функціонування туроперейтингу в контексті цифровізації туристичної індустрії, трансформації споживчої поведінки туристів, економічних і геополітичних викликів. Проаналізовано сутність туроперейтингу як системи організації, координації та управління взаємодією між туроператорами, постачальниками туристичних послуг і діловими партнерами. Окрему увагу приділено ефективним стратегіям співпраці, використанню цифрових платформ, сучасних управлінських інструментів, контрактних моделей і стандартів якості, а також перспективам розвитку туроперейтингу в контексті сталого розвитку туризму та адаптації бізнес-процесів до нових ринкових умов.