ВЗАЄМОЗВ’ЯЗОК АУДИТОРСЬКИХ ПРОЦЕДУР ТА ІНФОРМАЦІЙНОГО ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ АУДИТУ ФІНАНСОВОЇ ЗВІТНОСТІ ПІДПРИЄМСТВ У СТАНІ НЕПЛАТОСПРОМОЖНОСТІ - Вовк, Віктор (Економіка та суспільство, 2025)
Статтю присвячено дослідженню двостороннього зв’язку між інформаційним забезпеченням аудиту та аудиторськими процедурами в умовах неплатоспроможності підприємств. Узагальнено підходи вітчизняних і міжнародних дослідників до трактування інформаційного забезпечення, розкрито його роль у формуванні достатніх і прийнятних аудиторських доказів відповідно до вимог МСА 500. Обґрунтовано необхідність розгляду аудиту як циклічного процесу, в межах якого інформація не лише визначає характер процедур, а й трансформується під впливом їх виконання. Розроблено авторську теоретичну модель двостороннього взаємного впливу інформаційної бази і аудиторських процедур, що є актуальною для аудиту підприємств-банкрутів. Сформульовано напрями подальших досліджень щодо формалізації циклічної моделі та оцінки достатності доказів.