МОНІТОРИНГ СЕРЕДОВИЩА ФУНКЦІОНУВАННЯ ПІДПРИЄМСТВ ГОТЕЛЬНОГО ГОСПОДАРСТВА УКРАЇНИ ЯК ПЕРЕДУМОВА ІННОВАЦІЙНОГО РОЗВИТКУ - Стопченко, Євгенія (Економіка та суспільство, 2025)
Досліджено вплив середовища функціонування на інноваційний розвиток підприємств готельного господарства в умовах війни. Глибокі трансформації в динаміці регіональної безпеки, підвищена волатильність поведінки споживачів, зростаюча непередбачуваність попиту, обмеження інвестицій та фрагментація туристичних потоків змінили операційну логіку та конкурентний ландшафт готельного бізнесу. Обґрунтовано значення моніторингу регіональних, фінансових, технологічних чинників, що визначають можливості цифровізації, модернізації та трансформації бізнес-процесів. Запропоновано структуру аналітичних показників оцінювання стану галузі та виокремлено ключові напрями її інноваційного оновлення. Адаптаційні процеси, зростання ролі цифрових технологій і зміна моделі створення доданої вартості формують базу для стійкого інноваційного розвитку готельного господарства у воєнний і післявоєнний періоди.