ФОРМУВАННЯ ІННОВАЦІЙНОГО ПОТЕНЦІАЛУ СТАРТАПІВ НА ОСНОВІ ІНФОРМАЦІЙНО-АНАЛІТИЧНИХ ПЛАТФОРМ - Писарькова, Валерія (Економіка та суспільство, 2025)
У статті досліджено роль інформаційно-аналітичних платформ у формуванні інноваційного потенціалу стартапів в умовах цифровізації економіки та зростання значення даних як стратегічного ресурсу. Узагальнено структурні компоненти інноваційної спроможності та визначено механізми впливу цифрових даних, аналітичних інструментів і управлінських рішень на розвиток технологічних, компетентнісних, ринкових та організаційних можливостей молодих підприємств. Запропоновано концептуальну модель, що відображає логіку трансформації даних у стратегічні та інноваційні результати, які забезпечують підвищення гнучкості, адаптивності та конкурентоспроможності стартапів. Отримані результати поглиблюють теоретичні засади цифрової підтримки інновацій і визначають підходи до підвищення ефективності розвитку стартапів у сучасному цифровому середовищі.