ЗМІЦНЕННЯ ЕНЕРГЕТИЧНОЇ БЕЗПЕКИ УКРАЇНИ: АНАЛІЗ СКЛАДОВИХ - Міляєва, Євгенія (Економіка та суспільство, 2025)
Стаття досліджує визначення сутності структури зміцнення енергетичної безпеки України в розрізі ринків природного газу та електричної енергії та аналіз ключових чинників, що характеризують сучасний стан енергетичної системи. Об’єктом дослідження є енергетична система України. Предметом дослідження є зміцнення енергетичної безпеки України. В статті вирішується важлива практична проблема посилення енергетичної захищеності, безпеки інститутів енергоринку, необхідних для інтенсифікації енергетичної стійкості України та покращення захисту енергосистеми в цілому. Українська законотворча діяльність продовжує прямувати в напрямку створення умов, які забезпечать енергетичну незалежність та стабільність внутрішнього енергетичного фронту. Результати дослідження сприяють розвитку теоретичних засад та практичних аспектів енергетичної безпеки України, що підвищує ефективність, стабільність та сталість енергосистеми в цілому.