АНТИКРИЗОВИЙ МЕНЕДЖМЕНТ ЯК ІНСТРУМЕНТ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ЕКОНОМІЧНОЇ СТІЙКОСТІ МІЖНАРОДНОГО БІЗНЕСУ В УМОВАХ ВІЙНИ - Сохацький, Олександр; Захаров, Олександр (Економіка та суспільство, 2025)
Актуальність цього дослідження обумовлена зростаючими ризиками для міжнародного бізнесу в умовах воєнних конфліктів, що вимагає впровадження дієвих антикризових стратегій. Головна мета статті полягає в аналізі механізмів антикризового менеджменту, які забезпечують економічну стійкість корпорацій у періоди криз. Одержані результати свідчать про те, що реалізація комплексних антикризових програм значно знижує фінансові та операційні ризики, а також покращує адаптивність компаній до змін. Наукова новизна полягає в поєднанні теоретичних підходів з практичними кейсами ведення бізнесу в умовах конфліктів. Практичне значення роботи полягає у розробці рекомендацій, що сприяють підвищенню економічної стійкості міжнародних корпорацій. Крім того, дослідження демонструє, що ефективний антикризовий менеджмент не лише допомагає мінімізувати негативні наслідки, але й сприяє збереженню ділової репутації та довіри партнерів навіть у найскладніших умовах.