ПРОДЖЕКТ-МЕНЕДЖМЕНТ БІЗНЕС-ПРОЦЕСІВ СТАЛОГО РОЗВИТКУ СУБ’ЄКТІВ ЕКОНОМІКИ: ЧИННИКИ ТА ТЕОРЕТИКО-МЕТОДИЧНІ ПІДХОДИ СТРАТЕГУВАННЯ - Пухальський, Юрій (Економіка та суспільство, 2025)
Стаття присвячена актуальним питанням дослідження теоретико-методичних засад проджект-менеджменту бізнес-процесів сталого розвитку суб’єктів економіки з урахуванням сучасних викликів і чинників впливу. Обгрунтовано концепцію проджект-менеджменту на основі стратегування проактивного розвитку суб’єкта економіки як систему ініціювання майбутніх подій для формування сталого розвитку. Запропоновано теоретико-методичний підхід формування орієнтирів сталого розвитку на основі інтеграції принципів ESG, системного, процесного та інтегрованого підходів. Розроблено підхід до формування системи компетентностей команди суб’єкта економіки у стратегуванні проактивного розвитку та управлінні ризиками. Практичне значення результатів полягає у можливості застосування розробленого підходу для удосконалення стратегування та підвищення стійкості суб’єктів економіки в динамічному зовнішньому середовищі.