ОСОБЛИВОСТІ ФОРМУВАННЯ ІННОВАЦІЙНОЇ СТРАТЕГІЇ ЦИФРОВОЇ ТРАНСФОРМАЦІЇ НАЦІОНАЛЬНОЇ ЕКОНОМІКИ: ТЕОРЕТИЧНІ ДЕТЕРМІНАНТИ ТА ПРАКТИЧНІ АСПЕКТИ - Мілютін, Олександр (Економіка та суспільство, 2025)
Розвиток цифрових навичок та компетенцій населення є критично важливим для успішного функціонування цифрової економіки. Необхідні інвестиції в освітні програми, які б готували фахівців з цифрових технологій, аналізу даних та інших суміжних галузей. Цифровізація створює нові виклики, пов’язані з кібербезпекою та захистом персональних даних. Завершенням цього процесу є формування цифрової економіки України, яка буде інтегрована у європейський цифровий ринок. Це створить нові можливості для підприємств та стимулюватиме економічне зростання, забезпечуючи економічну інтеграцію України до ЄС. У статті проведено комплексний аналіз рейтингових позицій держав світу за даними міжнародного індексу Network Readiness Index, комплексний аналіз рейтингових позицій держав світу за даними міжнародного індексу ICT Development Index, проаналізовано особливості формування інноваційної стратегії цифрової трансформації національної економіки.