ОРГАНІЗАЦІЙНО-ЕКОНОМІЧНІ ОСОБЛИВОСТІ ОБЛІКУ В МІЖНАРОДНИХ АВТОМОБІЛЬНИХ КОМПАНІЯХ - Сташенко, Юлія (Економіка та суспільство, 2025)
У статті розглянуто організаційно-економічні особливості ведення обліку в міжнародних автомобільних компаніях в умовах глобалізації, технічного прогресу та змін у споживчих пріоритетах. Проаналізовано специфіку формування витрат на ремонт, обслуговування, використання запасних частин та експлуатаційних матеріалів. Значну увагу приділено обліку витрат у сфері логістики, управління автопарком, а також питанням калькулювання собівартості перевезень. Окремо розглянуто виклики, що постають перед компаніями у зв’язку з необхідністю адаптації до міжнародних стандартів фінансової звітності (МСФЗ), цифровізації облікових процесів та інтеграції сучасних інформаційних систем. Визначено роль інноваційних підходів до обліку у забезпеченні прозорості фінансової інформації, прийнятті управлінських рішень і формуванні конкурентних переваг.