ЖИТЛОВИЙ ФОНД УКРАЇНИ В УМОВАХ ВІЙНИ: АНАЛІЗ СТАНУ ТА ПЕРСПЕКТИВИ ВІДНОВЛЕННЯ - Пилкін, Микита (Економіка та суспільство, 2025)
У статті проведено всебічний аналіз поточного стану житлового фонду України в умовах масштабної війни. Розглянуто масштаби руйнувань житлового сектору, виявлено основні регіональні особливості та тенденції розвитку житлової інфраструктури. Підкреслено необхідність залучення інвестицій для відновлення пошкоджених об’єктів і стабільного функціонування житлово-комунальної галузі. Представлено ключові статистичні дані, що характеризують стан житлового фонду, та оцінено обсяги прямих збитків, спричинених війною. Особлива увага приділена ролі державної політики у сфері управління житловим фондом, важливості розвитку державно-приватного партнерства, а також ефективній координації процесів відновлення на інституційному рівні. Викладено пріоритетні напрямки підвищення ефективності використання інвестицій для реконструкції житла в післявоєнний період.