ОСОБЛИВОСТІ БУХГАЛТЕРСЬКОГО ВІДОБРАЖЕННЯ ОПЕРАЦІЙ ЗБУТОВОЇ ДІЯЛЬНОСТІ НА ДИСТРИБ’ЮТОРСЬКИХ ПІДПРИЄМСТВАХ - Бешлей, Богдан (Економіка та суспільство, 2025)
У статті досліджено теоретико-методичні засади та практичні аспекти вдосконалення бухгалтерського відображення операцій збутової діяльності на дистриб’юторських підприємствах. Визначено, що специфіка функціонування дистриб’юторських підприємств полягає у поєднанні логістичних, і маркетингових і фінансово-аналітичних функцій, що потребує адаптації традиційних методик бухгалтерського обліку до потреб інтегрованого управління збутом. Удосконалення бухгалтерського обліку запропоновано здійснювати шляхом відкриття субрахунків 931 «Логістичні витрати» і 932 «Маркетингові витрати». Результати дослідження мають практичне значення для дистриб’юторських підприємств аграрного сектору економіки, оскільки формують підґрунтя для розробки сучасної системи бухгалтерського відображення збутових процесів.