ФОРМУВАННЯ СТРАТЕГІЧНОГО ІНСТРУМЕНТАРІЮ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ РОЗВИВАННЯ ЗОВНІШНЬОЕКОНОМІЧНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ АВТОМОБІЛЬНИХ ДИСТРИБ’ЮТОРІВ - Брецко, Юрій (Економіка та суспільство, 2025)
Стаття присвячена проблематиці формування стратегічного інструментарію забезпечення розвивання зовнішньоекономічної діяльності автомобільних дистриб’юторів. Незважаючи на зростання уваги до зовнішньоекономічної активності, окремі аспекти формування стратегічного інструментарію розвивання автомобільних дистриб’юторів залишаються недостатньо дослідженими. Метою статті є удосконалення підходів до побудови комплексного стратегічного інструментарію забезпечення ефективного функціонування дистриб’юторів на міжнародних ринках. Обґрунтовано необхідність системного поєднання логістичних, маркетингових, фінансових, цифрових, організаційних рішень, орієнтованих на зміцнення конкурентоспроможності, економічної безпеки, адаптивності та міжнародної інтеграції. Наголошено на важливості цифровізування, формування партнерських мереж, валютного хеджування, сервісного модернізування.