СУТНІСТЬ І ЗАВДАННЯ МЕНЕДЖМЕНТУ СОЦІАЛЬНОЇ ІНФРАСТРУКТУРИ ПІДПРИЄМСТВА - Коленда, Наталія; Демидович, Віталія (Економіка та суспільство, 2021)
Стаття присвячена з’ясуванню сутності соціальної інфраструктури підприємства та визначенню його завдань. Проведено дослідження та сформовано підходи до трактування поняття соціальна інфраструктура, зокрема структурний та процесний. Визначено основні ознаки поняття, а саме: соціальна інфраструктура складається із сукупності елементів матеріально-речового середовища підприємства; спрямована на покращення умов діяльності працівників, розвитку їх особистих і професійних якостей; може задовольнити особисті та професійні потреби через надання послуг. Подано авторське тлумачення поняття «соціальна інфраструктура підприємства». Визначено концептуальні відмінності між соціальним менеджментом та менеджментом соціальної інфраструктури підприємства. Сформовано авторське трактування менеджменту соціальної інфраструктури. Розглянуто процес управління соціальною інфраструктурою підприємства.