СТРАТЕГІЧНИЙ МАРКЕТИНГ ЯК КООРДИНАТОР СТАЛОГО РОЗВИТКУ: ТЕОРЕТИКО-КОНЦЕПТУАЛЬНІ ОСНОВИ НОВОЇ УПРАВЛІНСЬКОЇ ПАРАДИГМИ - Багріч, Оксана (Економіка та суспільство, 2025)
У статті розкрито теоретико-концептуальні засади нової управлінської парадигми, в основі якої лежить інтеграція стратегічного маркетингу в систему сталого розвитку організацій. Обґрунтовано, що стратегічний маркетинг трансформується із традиційного інструменту конкурентної боротьби в координуючу інституцію, що забезпечує цілісність стратегій сталості, комунікацій зі стейкхолдерами та формування ціннісно орієнтованої організаційної культури. Запропоновано концепцію маркетинг-центричного сталого управління, у межах якої маркетинг виконує функції інтегратора економічних, соціальних та екологічних цілей, адаптуючи організацію до викликів глобального розвитку. Узагальнено та переосмислено сучасну роль маркетингу як драйвера стійкості та інструменту формування бізнес-моделей нового покоління.