ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ РЕЗИЛЬЄНТНОСТІ ПІДПРИЄМСТВ ТА ОРГАНІЗАЦІЙ ТУРИСТИЧНОЇ ГАЛУЗІ ЯК УМОВИ СТАЛОГО РОЗВИТКУ ТА ІННОВАЦІЙНО-ТРАНСФОРМАЦІЙНИХ ЗМІН У ПОВОЄННОМУ ВІДНОВЛЕННІ УКРАЇНИ - Барибіна, Яніна; Михайловин, Роман (Економіка та суспільство, 2025)
Статтю присвячено науковому обґрунтуванню теоретичних засад та розробці науково-практичного інструментарію забезпечення резильєнтності підприємств та організацій туристичної галузі як умови сталого розвитку і трансформаційних змін у повоєнному відновленні України. Досліджено етимологічну сутність понять «резильєнтність» та «адаптивний розвиток», «сталий розвиток». Окреслено ключові проблеми підприємств та організацій туристичної галузі та визначено резерви і потенціал відновлення туризму в умовах військової агресії російської федерації в Україні. Проведено критичний аналіз наукової літератури з питань «резильєнтності», «адаптивного» та «сталого розвитку туризму». Актуалізовано пріоритетні напрями трансформаційних змін у туристичній галузі. Рекомендовано на національному та регіональному рівні імплементувати «Стратегію інновацій, інвестицій та цифрової трансформації» ЮНВТО.