ВІДОБРАЖЕННЯ ПОДАТКОВИХ РІЗНИЦЬ В ОБЛІКОВІЙ ПОЛІТИЦІ ТА ЗВІТНОСТІ КОМПАНІЙ - Чистова, Анастасія (Економіка та суспільство, 2025)
Стаття присвячена актуальним питанням відображення податкових різниць в обліковій політиці і звітності підприємства. Проаналізовано нормативно-правові акти, які регулюють правила відображення податкових різниць в обліковій політиці та фінансовій звітності. Досліджено особливості відображення в обліковій політиці інформації про облік податкових різниць та подальшого впливу запропонованої моделі обліку на складання об’єктивної та достовірної фінансової звітності. Запропоновано спосіб удосконалення обліку податкових різниць для подальшого спрощення проведення аналітичних дій стосовно податкових різниць. В статті було розглянуто ключові принципи складання облікової політики в розрізі податкових різниць та правил відображення їх у звітності підприємств. Облікова політика – це фундамент, на якому базується весь бухгалтерський облік підприємства.