ДОСЛІДЖЕННЯ ВПЛИВУ СУЧАСНОГО ТЕПЛОВОГО УСТАТКУВАННЯ НА ОРГАНІЗАЦІЙНІ ТА ТЕХНОЛОГІЧНІ ПРОЦЕСИ ВИРОБНИЦТВА КУЛІНАРНОЇ ПРОДУКЦІЇ - Бишовець, Лариса; Оліферчук, Оксана (Економіка та суспільство, 2025)
Сфера ресторанного бізнесу – один із перспективних напрямів розвитку підприємництва в Україні в умовах сьогодення. Ключовою умовою ефективного функціонування підприємств у цій галузі є застосування професійного обладнання. У статті розглядаються питання впливу сучасного теплового устаткування на організаційні та технологічні процеси виробництва кулінарної продукції. Обґрунтовано необхідність впровадження ефективних та технологічно сучасних рішень у процес оснащення виробництва для забезпечення якості кулінарної продукції. Проаналізовано основні види теплового устаткування, їхні функціональні характеристики, вимоги до експлуатації та критерії, важливі для прийняття управлінських рішень. Розроблено алгоритм підбору теплового обладнання та запропоновано узагальнені рекомендації щодо вибору теплового устаткування з урахуванням вимог якості, надійності та конкурентоспроможності.