БРЕНДИНГ РЕГІОНІВ УКРАЇНИ: МОТИВАЦІЙНІ АКЦЕНТИ ТА СТРАТЕГІЧНІ ОРІЄНТИРИ - Оксенюк, Катерина (Економіка та суспільство, 2025)
У статті розглядаються ключові підходи до брендингу регіонів України з урахуванням мотиваційних акцентів, що впливають на формування позитивного іміджу територій та стратегічний розвиток. Особлива увага приділена ролі мотивації у залученні інвестицій, розвитку туризму та підвищенні конкурентоспроможності регіонів. Наведено мотиваційні чинники, що впливають на ефективність бренду території: емоційна залученість, гордість за місце проживання, можливості самореалізації, локальна ідентичність, відкритість до інновацій, рівень сервісу та екологічна свідомість. Запропоновано типологізацію стратегічних орієнтирів бренду регіону. Окреслено важливість взаємодії органів влади, бізнесу та громади у розробці й реалізації ефективних бренд-стратегій. Доведено, що регіональний брендинг є потужним інструментом економічної активації територій.