КРИТЕРІЇ ОЦІНКИ СТАЛОГО РОЗВИТКУ ГОТЕЛЮ В УМОВАХ ДІДЖИТАЛІЗАЦІЇ - Мельников, Сергій; Лупашко, Артур (Економіка та суспільство, 2025)
Сучасна індустрія гостинності стикається з необхідністю забезпечувати сталий розвиток на тлі прискореної діджиталізації (цифровізації) економіки. Глобальне потепління, дефіцит чистої води, забруднення повітря та інші екологічні проблеми зумовлюють те, що принципи сталого розвитку набувають все більшого значення для готельного бізнесу. Одночасно цифрові технології проникають у всі сфери діяльності готелів, від обслуговування гостей до управління ресурсами, що відкриває нові можливості для підвищення ефективності та стійкості бізнесу. В даній статті розкрито підходи до інтеграції принципів сталого розвитку з цифровими технологіями в управлінні готелем. Обґрунтовано необхідність розробки комплексної системи критеріїв, що охоплює економічну, екологічну, соціальну сталість та рівень цифровізації. Запропоновано індикатори для оцінки ефективності впровадження сталих практик і технологій.