БІЗНЕС-МАРКЕТИНГ ТЕЛЕКОМУНІКАЦІЙНИХ ПІДПРИЄМСТВ - Бут, Олександр (Економіка та суспільство, 2025)
У статті розглянуто поняття та предмет бізнес-маркетингу, його цілі, задачі, а також його основні інструменти і канали зв’язку з клієнтами. Також розглянуто поняття та сутність телекомунікаційних підприємств. Розроблено порівняльну таблицю B2C та B2B маркетингу, адже вони завжди тісно пов’язані один з одним. В процесі дослідження висвітлено причини та особливості впровадження бізнес-маркетингу в операційну діяльність телекомунікаційних підприємств. Наведено приклад реалізації бізнес-маркетингу однією з провідних українських телекомкомпаній. Було визначено основні інструменти бізнес-маркетингу телекомунікаційних підприємств, а також їх основні канали комунікації, які притаманні саме цій галузі, і вказано перспективи подальших досліджень, зокрема виявлено значне зростання актуальності питання кібербезпеки та захисту чутливих даних клієнтів таких телекомунікаційних підприємств.