ІНТЕРНАЦІОНАЛІЗАЦІЯ ДІЯЛЬНОСТІ ЯК СКЛАДОВА КОНКУРЕНТНОЇ СТРАТЕГІЇ ПРОМИСЛОВИХ ПІДПРИЄМСТВ - Науменко, Володимир (Економіка та суспільство, 2025)
У статті обґрунтовано інтернаціоналізацію діяльності як складову довгострокової конкурентної стратегії промислових підприємств України в умовах післявоєнного відновлення. Проаналізовано ринки зарубіжних країн з метою визначення можливих напрямів інтернаціоналізації діяльності середніх підприємств, що надають послуги ремонту електричного обладнання. Основну увагу зосереджено на аналізі перспектив і доведенні доцільності виходу українських середніх електроремонтних підприємств на зовнішні ринки, зокрема Республіки Казахстан, а також на необхідності формування конкурентної стратегії, яка враховує ресурсні обмеження бізнесу, специфіку цільового ринку та довгострокові перспективи сталого розвитку. Практична реалізація запропонованих підходів сприятиме зміцненню позицій вітчизняних підприємств у міжнародному середовищі та скороченню залежності від внутрішнього ринку.