РЕЙТИНГОВА МОДЕЛЬ ОЦІНЮВАННЯ ЕКОНОМІЧНОЇ БЕЗПЕКИ ПІДПРИЄМСТВА З УРАХУВАННЯМ ЗМІСТОВОГО ГРУПУВАННЯ ЗАГРОЗ - Астаф’єва, Катерина; Дуда, Андрій (Економіка та суспільство, 2025)
У статті запропоновано модель оцінювання економічної безпеки підприємства, яка заснована на розробці рейтингу черговості забезпечення груп складових економічної безпеки. Виділено наступні групи складових економічної безпеки: фінансово-економічна, техніко-технологічна, кадрово-інтелектуальна, інноваційно-інвестиційна, ринкова, інформаційна та правова. Групи сформовано на основі переліку економічних загроз, та відповідно до них, запропоновано складові економічної безпеки. Всього запропоновано виділяти шістнадцять складових, які представлено вище наведеними групами. Розроблено шкалу визначення рейтингу черговості забезпечення груп складових економічної безпеки, що заснована на витратному методі. Остання містить п’ять позицій у рейтингу черговості забезпечення груп складових економічної безпеки.