ЕВОЛЮЦІЯ ПІДХОДІВ ДО РОЗРОБКИ КОНКУРЕНТНИХ СТРАТЕГІЙ БІЗНЕС-ОРГАНІЗАЦІЙ - Стаєцький, Микола (Економіка та суспільство, 2025)
Ця стаття висвітлює еволюцію підходів до розробки конкурентних стратегій бізнес-організацій у контексті сучасних викликів та тенденцій у глобальному та національному бізнес-середовищі. Метою дослідження є систематизація та всебічний аналіз трансформації від класичних аналітичних моделей до інтегративних, динамічних та інноваційно-орієнтованих стратегічних концепцій, а також визначення можливостей ефективного використання як традиційних, так і сучасних стратегічних інструментів для формування адаптивних, інноваційних та ціннісно-орієнтованих стратегій підприємства. Таким чином, поглиблене дослідження еволюції підходів до розробки конкурентних стратегій, критичний аналіз інструментів стратегічного управління та оцінка їхньої релевантності в українських реаліях має важливе теоретичне і практичне значення для вітчизняних бізнес організацій.