МЕТОДИЧНІ ЗАСАДИ ОБРОБКИ ЦИФРОВИХ ДАНИХ ДЛЯ ПРОСУВАННЯ ПРОДУКЦІЇ ПІДПРИЄМСТВ МЕТОДАМИ ІНТЕРНЕТ КОМУНІКАЦІЙ - Скакун, Олександр; Луцій, Олександр (Економіка та суспільство, 2025)
У статті досліджено методологічні засади збору, обробки та аналізу цифрових даних з метою підвищення ефективності інтернет-комунікацій у процесі просування продукції аграрних підприємств. Розглянуто ключові аспекти цифрового маркетингу в аграрному секторі, включаючи канали інтернет-комунікації, структуру цифрових платформ та особливості поведінки споживачів. Визначено інструменти для збору даних з різних джерел, та методи їх використання. Обґрунтовано доцільність використання персоналізованих взаємодій та алгоритмів машинного навчання для прогнозування результатів рекламних кампаній. Запропоновано сучасні підходи до оптимізації рекламних стратегій аграрних підприємств на основі аналітики даних, що сприяє зростанню їхньої рентабельності, адаптивності до цифрових викликів, ефективності управлінських рішень та загальній конкурентоспроможності в умовах цифрової трансформації економіки.