ПРАВОВІ АСПЕКТИ РЕКЛАМНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ В ГОТЕЛЬНО-РЕСТОРАННОМУ БІЗНЕСІ - Мельникович, Михайло; Подолян, Михайло (Економіка та суспільство, 2025)
У статті досліджено правові аспекти рекламної діяльності в готельно-ресторанному бізнесі з акцентом на відповідність національному законодавству та етичним стандартам. Розглянуто ключові нормативні акти, що регулюють сферу реклами, зокрема Закон України «Про рекламу», а також вимоги щодо захисту персональних даних, достовірності інформації та авторських прав. Проаналізовано ризики, пов’язані з недобросовісною та маніпулятивною рекламою, яка може шкодити споживачам і викривлювати конкурентне середовище. Наголошено на необхідності поєднання правових механізмів із міждисциплінарним підходом до контролю рекламного контенту в умовах цифровізації. Запропоновано рекомендації щодо відповідальної рекламної практики, яка сприяє формуванню довіри до закладів гостинності та їх позитивного іміджу.