ОСОБЛИВОСТІ ВИКОРИСТАННЯ ЕТНІЧНИХ ХАРЧОВИХ ПРОДУКТІВ ДЛЯ РОЗШИРЕННЯ АСОРТИМЕНТУ СТРАВ У ЗАКЛАДАХ РЕСТОРАННОГО ГОСПОДАРСТВА - Мітал, Олена (Економіка та суспільство, 2025)
У статті розглянуто особливості використання етнічних харчових продуктів у закладах ресторанного господарства в умовах глобалізації та міжкультурної взаємодії. Досліджено сучасні тенденції крос-культурного обміну у сфері гастрономії, а також вплив міжнародних кулінарних трендів на формування асортименту страв. Проаналізовано роль етнічних продуктів у розвитку гастрономічної культури, розширенні кулінарного кругозору споживачів і підвищенні конкурентоспроможності підприємств ресторанного бізнесу. Окреслені питання використання етнічних харчових продуктів для розширення асортименту страв у меню вітчизняних закладів харчування. Надано пропозиції щодо ефективного використання етнічних харчових продуктів для створення унікальної пропозиції та формування позитивного іміджу сучасних закладів ресторанного господарства.