СТРАТЕГІЧНІ ОРІЄНТИРИ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ІНФОРМАЦІЙНОЇ БЕЗПЕКИ СУБ’ЄКТІВ МАЛОГО ПІДПРИЄМНИЦТВА - Топалов, Володимир (Економіка та суспільство, 2025)
Стаття присвячена питанням забезпечення інформаційної безпеки суб’єктів малого підприємництва. Обґрунтовано стратегічні орієнтири формування та розвитку системи забезпечення інформаційної безпеки суб’єктів малого підприємництва в умовах цифрової трансформації та зростаючих кіберзагроз. В дослідженні проаналізовано та систематизовано рівні стану інформаційної безпеки суб’єктів малого підприємництва, до кожного рівня запропоновано відповідні типи стратегій забезпечення інформаційної безпеки. Запропоновано структуровану модель формування стратегії, яка включає визначення місії та бачення, аналітичне оцінювання середовища, формування SMART-цілей, стратегічних ініціатив, ресурсне забезпечення, моніторинг ефективності та управління змінами. Розкрито основні напрями вдосконалення системи забезпечення інформаційної безпеки.